duminică, 16 octombrie 2016

Cripto-valuta, pe agenda summit-ului european organizat de The Economist







Pe 14 și 15 octombrie se va desfășura la Sofia summit-ul Europei de Sud-Est organizat de The Economist.

Evenimentul (care anul trecut a fost găzduit de București) are loc într-o perioadă agitată pentru construcția europeană, criza imigranților urmând la scurt timp după ce Grecia a fost la un pas de ieșirea din Zona Euro.
Pe site-ul evenimentului organizat de prestigioasa revistă britanică The Economist se arată:
„Provocarea constă acum în modul în care UE poate să-și întărească politicile economice și monetare, ca și cooperarea și integrarea statelor membre”.



Miniștri, reprezentanți ai Comisiei Europene, șefi de organizații și  instituții financiare vor participa la summit, scriu organizatorii, pentru o întâlnire de brainstorming și schimb de păreri cu decidenți din politică, finanțe, mediul de business sau academic despre strategia de creștere economică, în timp ce vorbitorii vor fi încurajați să discute deschis despre schimbările semnificative și oportunitățile de business zona Europei de Sud-Est.
Interesant este că printre speakeri va fi și Ruja Ignatova, fondatoarea companiei OneCoin, o monedă virtuală. Ea va aborda subiectul revoluționării sectorului financiar și al plăților digitale.